Uw taal: Nederlands
Uw taal:

Specialist in schrijfwaren

Grote voorraad

Gratis levering vanaf € 50

Voor 16.00 uur besteld, morgen geleverd

 
 
Swipe to the left

Visconti Breeze Review

By Penworld 7 months ago

Visconti Breeze

Visconti verbreedt zijn gamma, en bereikt met hun laatste creatie: de Visconti Breeze, een erg wijd publiek door de jonge looks en aantrekkelijke prijs!

Geen zorgen, de Breeze verliest weinig of niet aan typisch Italiaans ‘Visconti’-karakter. We vinden een vrij klassiek gestyledepen, die meteen doet denken aan de iets duurdere Visconti Rembrandt. Het rechte design met mooi afgeronde uiteinden wordt wel gekenmerkt door enkele details die deze pen uniek maken binnen het Visconti gamma.Visconti Breeze CapZo is de bovenkant van de dop niet voorzien van een magnetisch medaillon (het zgn. ‘My Pen System’), waarbij het standaard logo door de gebruiker vervangen en gepersonaliseerd kan worden met een initialen. In plaats daarvan reikt de clip, bestaande uit één solide stuk metaal, helemaal rond de bovenkant van de dop, en is intern geveerd zodat deze makkelijk ergens aan bevestigd wordt.


Visconti Breeze vulpen


Het voornaamste designelement is uiteraard de brede metalen band in het midden van de pen. Deze is niet – zoals gebruikelijk – aan de dop verbonden, maar maakt bij de Breeze deel uit van het lichaam van de pen. Met een gedetailleerde en toch speelse gravure valt deze band uiteraard meteen op, en krijgt de pen een wat meer gedecoreerd uiterlijk.


Visconti Breeze


Voor de rest zorgt het leuke materiaal waaruit de Breeze gemaakt is voor een unieke look. De combinatie van heldere neonkleur- en doorzichtige gegoten kunsthars creert een swirly en speels effect waarin twee materialen zich schijnbaar als vloeistoffen mengen. De vijf beschikbare kleuren (blauw, groen, geel, oranje en rood/roze) spelen allemaal rond een helder ‘neon’ thema, en spreken daarmee ook een jonger publiek aan.


Een belangrijk element waar Visconti ook in de voorbije jaren zeer veel aandacht aan besteed heeft, is de magnetische dop. Ze hanteren dit mechanisme al heel wat jaren, en hebben de vormgeving dan ook al behoorlijk geoptimaliseerd. Het resultaat is een stevige en secure sluiting met een hoorbare klik, maar toch zeker zo handig om – zelfs met één hand – snel te openen. In eerdere variaties van het mechanisme durfde de dop al eens te haperen aan de penpunt, maar het nieuwe, gestroomlijnde design maakt dit verleden tijd.


Omdat de constructie voornamelijk uit kunsthars onderdelen bestaat, is de Breeze een comfortabel lichtgewicht. De paar metalen onderdelen zorgen voor een gebalanceerd gewicht in de hand. Qua lengte zit de Breeze in de comfortabele middenmoot. Zonder dop is de pen met 12,2 cm niet te lang, en de dop kan secuur achterop geplaats worden om een wat langere pen te creëren voor diegenen die graag met een iets langere pen schrijven.


Visconti Breeze Penpunt


De Breeze, krijgt, zoals alle Visconti pennen, de vernieuwde penpunt mee. Deze is iets kleiner dan het voorgaande ontwerp, en heeft een simpel maar elegant motief. De penpunten zijn gegraveerd met een uniek systeem om de breedte van de penpunt aan te duiden: één bolletje staat voor Fijn, twee voor Medium, en drie bolletjes voor Breed. Naast de visuele veranderingen heeft Visconti ook intensief gewerkt aan de prestaties van hun penpunten om een zeer consistente en betrouwbare schrijfervaring te bieden. Dat is bij ons testexemplaar, met Medium penpunt, erg duidelijk merkbaar. De inkttoevoer is erg constant en de punt is zeer responsief. Zelfs na langere tijd niet gebruikt te zijn, droogt de penpunt niet uit en start meteen met schrijven.


Visconti Breeze Vulpen openDeze jongste telg in het uitgebreide gamma van Visconti vormt een uitstekende instap in de wereld van het Italiaanse merk met zijn aantrekkelijke prijs, en combineert een klassiek design met een speels tintje en unieke details. Daarenboven is het ook gewoon een uitstekende, comfortabele schrijver… toch ook niet onbelangrijk natuurlijk!
web-monitoring-ok